REgelafsluiters

Regelafsluiters

Onze regelafsluiters worden gebruikt wanneer de stroom van schurend slib gecontroleerd moet worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij baggeren, maar ook in de mijnbouw bestaan toepassingen. Daarom zijn onze afsluiters aan boord van baggerschepen te vinden, maar ook in afvalverwerking of elk ander slibtransport. Het ontwerp van dit type afsluiter stelt u in staat om de slibstroom te reguleren. Hierdoor wordt slibtransport geoptimaliseerd, wat tijd en geld bespaart. Al onze ontwerpen worden gecheckt door FEM-krachtberekeningen te gebruiken.
Dredge Parts - Regulating valve - Matecs (4)

Specificaties

cropped-LogoMatecsIcon.png
Dredge Parts - Regulating valve - Matecs

Standaard product

Onze standaard regelafsluiters zijn uitgerust met kleppen en voeringen die gemaakt zijn van slijtageresistent staal of slijtageresistent wit gietijzer. De flensaansluiting van deze afsluiter is gebaseerd op het metrisch stelstel. Elk gewenst aantal afsluiters kan geleverd worden, dus als u er maar een nodig heeft, bent u aan het goede adres, maar ook als u er meerdere nodig heeft: geen enkel probleem. Conservatie/Behoud van de afsluiter wordt bewerkstelligd met behulp van een twee-laagse basiscoating, maar elke topcoating is mogelijk.
Dredge Parts - Regulating valve - Matecs (2)

Maatwerk

Wanneer de beperkte ruimte of de positie van de afsluiter aanpassingen op maat vereist, kan ons team u adviseren over mogelijke oplossingen. Dit geldt ook voor wanneer uw systeem gebaseerd is op het het ‘Imperial Standard System’ of wanneer de samenstelling van het te transporteren materiaal specifieke aanpassingen vereist. Wij hebben meer dan 50 jaar van feedback van verschillende klanten verwerkt om onze producten te optimaliseren en wij hebben ze gebouwd voor veel verschillende toepassingen.

Productieproces

De volledige productie van onze baggerafsluiters, van ontwerp tot aan het uiteindelijke product, vindt plaats in onze eigen fabriek in Nederland. Het laswerk, uitgevoerd door gecertificeerde lassers, en de machinale eindbewerking worden onder hetzelfde dak uitgevoerd.
Dredge valves for dredgers by Matecs 4

Reserve onderdelen

De onderdelen van de regelafsluiters die het meest gevoelig zijn voor slijtage (i.e. de liner en de klep) kunnen gemakkelijk vervangen worden. Elke afsluiter is gemarkeerd met een uniek productienummer, wat het bestellen van de correcte reserveonderdelen makkelijk maakt.

Contactgegevens

Cor Jan de Jong

Senior Sales Engineer

Ko Tanis

Managing Director

Meer informatie of specifieke vragen?