Over ons

Matecs

Matecs is een ijzersterke en betrouwbare partner voor totaaloplossingen in metaal: van klein tot groot, van rechttoe-rechtaan tot zeer complex en precies. Wij zijn op ons best wanneer we u van a tot z van dienst kunnen zijn met: advies op maat, (pre)engineering, constructiewerk, volledige productie, (CNC) metaalbewerking, assemblage, revisie, inkoopondersteuning, uitbesteding en logistiek.

Know how in metaal

Door onze knowhow op het gebied van metaal, maar ook van andere materialen en onze kennis op het gebied van de toepassing van veel producten, kunnen we onze opdrachtgevers technische totaaloplossingen bieden. En juist hierin zijn we bovennatuurlijk sterk! We produceren en bewerken de meest uiteenlopende metalen producten door toepassing van een breed scala aan (precisie)bewerkingen en verlenen diensten op het gebied van bijvoorbeeld assemblage, reparatie en revisie.

Certificering

Het managementsysteem van Matecs is al sinds 2012 ISO 9001 gecertificeerd, en zorgt er voor dat we blijven streven naar optimalisatie van onze processen en kritisch naar ons eigen functioneren blijven kijken. In 2017 zijn we door een andere certificerende instelling (TÜV Nederland) volgens de nieuwe norm (2015) getoetst.

Daarnaast kunnen we met onze lasprocessen voldoen aan de ISO 3834-2 norm, vaak een vereiste voor onze opdrachtgevers uit de offshore en petrochemische industrie. Beide systemen zijn zonder bevindingen akkoord bevonden.

Diensten

We ondersteunen onze opdrachtgevers graag bij technische vraagstukken. Onze diensten kunnen onder andere bestaan uit technisch advies, meten en/of tekenen, ontwerp en/of ontwikkeling of inkoopondersteuning. Er kan veel onder ons dak, waardoor vaak weinig logistieke handling nodig is, onze medewerkers beschikken over grote vakkennis en vaak jarenlange ervaring. En daarom denken wij ons met recht een zeer compleet aanspreekpunt binnen de metaalverwerkende industrie te mogen noemen.