• Nederlands
   • Engels

  Groot – groter – grootst

  Baggerschepen steeds groter

  In de baggerindustrie draait veel om efficiency. Een gevolg daarvan is dat baggerschepen steeds grotere baggerpompinstallaties hebben, met grotere vermogens om materiaal te kunnen verplaatsen over steeds grotere persafstanden .
  De diameters van de leidingen nemen toe en de drukken in die leidingen worden steeds hoger. Dit resulteert in steeds grotere krachten op leidingen, bochten, Y-stukken en de stortafsluiters, die het transport van het materiaal over het land reguleren.

  Deze veranderingen stellen nog hogere eisen aan de verschillende componenten waaruit het baggersysteem bestaat: immers alles dient veilig te zijn.
  Een drukstoot of vacuüm-klap in combinatie in een lange persleiding, of eventueel lucht erin kan desastreus zijn. Daarom worden de onderdelen, al voordat ze getekend en later geproduceerd worden, bij ons in huis door W&TS bv doorgerekend en getest. De meer dan 30 jaar ervaring in de ontwikkeling en verbetering van baggerinstallaties maakt dat we kunnen terugvallen op een grote hoeveelheid kennis, wanneer het gaat om FEM berekeningen. Het testen, doorrekenen van een installatie op spanningspieken en vervormingen bij hogere drukken is aan ons besteed.

  Op dit moment zijn we daarom in staat stortafsluiters met een diameter van 700-1100 mm te engineeren en bouwen, die een druk tot 40 bar kunnen verdragen.

  Een belangrijk, kritisch aspect bij een afsluiter is de klepafdichting en de geleiding van de klep tijdens het bewegen ervan. Een niet goed geleide klep (die gaat inslijten) zal snel gaan lekken en daardoor niet goed meer functioneren. Daarom is er bijvoorbeeld extra, vervangbaar geleidingsmateriaal aangebracht voor betere positionering van de klep.

  Ook is heel goed gekeken naar de voorspanning op de afdichting van de klep. Hierdoor wordt de slijtage van de afdichting tijdens het bewegen van de klep geminimaliseerd.
  De afdichtingen zijn voorzien van een gepatenteerde lipconstructie van verschillende kwaliteiten polyurethaan met extra toevoegingen om het geheel goed af te dichten, en met minder frictie door de hoge druk nog slijtvaster te maken .

  De hydraulische cilinders zijn op een speciale manier, scharnierend bevestigd, zodat bij een ongelijke loop van het hydraulische systeem, de afsluiting toch goed blijft functioneren.

  Deze verbeteringen van de afsluiter zijn uitvoerig getest voor ingebruikname en al tijdens de eerste test bleek dat de afsluiter doen kon waarvoor ie was gemaakt: de boel veilig potdicht houden tot een druk van 40 bar!

  Wilt u meer weten over dit product, of over andere producten en diensten die wij aan u kunnen leveren, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dit kan via deze website of die van W&TS: www.wnts.nl.

  Recent cases

   Offerte aanvraag
   close slider

    Omschrijf kort uw vraag. Wij nemen zo spoedig
    mogelijk contact met u op.