Pijprollers

Pijprollers

Wanneer het gaat om het, onder zware condities, geleid doorvoeren of transporteren van kabels en buizen kan de inzet van pipe rollers een passende oplossing bieden. Aan boord van kabel- en pijpenleggers wordt hiermee bijvoorbeeld gewerkt.

Matecs B.V. uit Roosendaal is er in geslaagd een compleet lichtgewicht loopwiel te vervaardigen, bekleed met polyurethaan.

De pipe roller wordt 100% in NL (in eigen huis/beheer) uit keurmateriaal gemaakt.

Na het constructiewerk, dat volgens de ISO 3834-2 norm wordt uitgevoerd, worden de pipe rollers machinaal bewerkt. Daarna wordt de binnen-constructie gemonteerd. Vervolgens worden de rollers door Herikon B.V. uit Almelo (Matecs’ vaste partner wanneer het om polyurethaan gaat) voorzien van een polyurethaan oppervlak. Bij terugkomst worden de pipe rollers geconserveerd en tenslotte worden de lagers en eventueel de assen in Roosendaal gemonteerd.

 

Dit maakt deze rollers dus tot degelijke, oer-Hollandse producten.

De kennis en ervaring die Matecs en Herikon de afgelopen decennia gezamenlijk hebben opgedaan in het combineren van metaal met polyurethaan, maken het duo inmiddels tot experts op dit specifieke vakgebied. De samenwerking heeft inmiddels geresulteerd in een aantal innovatieve en slijtagebestendige producten voor de maritieme sector (m.n. de baggerindustrie) en de mijnbouw.

Deze expertise ziet men ook terug in de volledig geassembleerde pipe rollers: ze zijn relatief licht, maar sterk en hebben een lange levensduur.

De kracht van Matecs zit in het beheersen en ontzorgen van het gehele project, maar ook in het leveren van klant specifiek maatwerk. Matecs denkt daarbij niet alleen oplossingsgericht, maar helpt u daadwerkelijk vooruit. Door het geven van advies op maat en de inzet van engineering, constructie, metaalbewerking en productie, biedt Matecs voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Downloads

Brochure

Capaciteitenlijst

Contactgegevens

Cor Jan de Jong

Senior Sales Engineer

Ronald Slingerland

Sales Engineer

Meer informatie of specifieke vragen?