• Nederlands
   • Engels

  Geschiedenis

  Matecs is een gedegen, maar ook dynamisch bedrijf, dat al vele jaren specialist is op het gebied van diverse metaalbewerkingen, laswerkzaamheden en het ontwerpen en ontwikkelen van (reserve-) onderdelen voor onder andere de bagger- & maritieme industrie, de mijn- en kraanbouw en de petrochemie.

  Matecs is een samenvoeging van twee bedrijven:

  Timro, opgericht in 1972, is van oorsprong een familiebedrijf dat zich met name richtte op het ontwerpen, verbeteren en leveren van reservedelen voor de baggerindustrie, wereldwijd. Er is daardoor meer dan 40 jaar ervaring en technische knowhow op het gebied van hoogwaardige producten en diensten. Bestaande en nieuwe productie- en procestechnieken worden steeds verder ontwikkeld, in goed samenspel met zowel afnemers als leveranciers.

  Machinefabriek Roosendaal bestaat al sinds 1964 en leverde als machinefabriek machinale bewerkingen aan de regionale markt. Zij specialiseerde zich een tijdlang in producten voor de papierproducerende industrie. In 2003 nam de Timro Group Machinefabriek Roosendaal over en op 23 september 2005 is Timro Technical Components and Services uit Stellendam, ingetrokken bij het zusterbedrijf Machinefabriek Roosendaal en verhuisd naar het pand in Roosendaal.

  In 2007 werden de twee bedrijven samengevoegd onder de nieuwe naam Matecs. Naast de expertise die wij in de vorm van vakbekwame mensen hebben, beschikt Matecs over een machinepark waarmee machinale bewerkingen, conventioneel en CNC-gestuurd, van heel klein en precies, tot heel groot en zwaar uitgevoerd kunnen worden.

  Offerte aanvraag
  close slider

   Omschrijf kort uw vraag. Wij nemen zo spoedig
   mogelijk contact met u op.