Maritiem

Matecs creëert mogelijkheden.

Matecs 50 jaar ervaring

Matecs is een gedegen, maar ook dynamisch bedrijf, dat al vele jaren specialist is op het gebied van diverse metaalbewerkingen, laswerkzaamheden en het ontwerpen en ontwikkelen van (reserve-) onderdelen voor onder andere de bagger- & maritieme industrie, de mijn- en kraanbouw en de petrochemie. 

Products

Maritieme en Baggerindustrie

De toelevering aan de maritieme en met name de baggerindustrie is één van Matecs’ specialisaties. Van oudsher was Timro (zie onze geschiedenis) een belangrijke leverancier voor veel Nederlandse en buitenlandse baggerbedrijven. Nu weet men ons onder de naam Matecs dus al ruim veertig jaar te vinden voor vele producten met een toepassing in de maritieme en baggerindustrie. Aan deze tak van industrie leveren we diverse producten en onderdelen van metaal, advies op het gebied van slijtageproblematiek, maar ook diensten als reparatie en revisie.

Daarnaast ontwikkelt Matecs in samenwerking met een vaste partner diverse producten van rubber en/of polyurethaan of van een combinatie van deze kunststoffen met metaal. Deze producten zijn befaamd om hun innovatieve en extreem slijtvaste karakter, denk daarbij bijvoorbeeld aan sealingringen en nozzles. Producten die stuk voor stuk een langere levensduur, minder onderhoud en minimale downtime garanderen.

Services

Matecs is een ijzersterke en betrouwbare partner voor totaaloplossingen in metaal.

Onze machinefabriek beschikt over een werkvloer van ruim 5.000 m2 en 50 ton kraancapaciteit. Hier zijn diverse grotere en kleinere (CNC) bewerkingscentra opgesteld, waarmee we vrijwel alle metaaltechnische bewerkingen kunnen realiseren. Zo kunt u bij ons ondermeer terecht voor bewerkingen als lassen, slijpen, boren, CNC frezen, snijden, CNC kotteren en (CNC) draaien. Ook indien ons machinepark niet toereikend is, kunnen wij u altijd van dienst zijn. Onze medewerkers leveren uitsluitend professioneel vakwerk, of het nu gaat om productie in series, om losse stuks of om bijzonder maatwerk. Zij kennen hun vak en werken tot op de honderdste millimeter nauwkeurig en verzorgen diverse kwaliteitscontroles waaronder een eindcontrole met meetrapport.