Expertise

Metaalindustrie

Als allround specialist in metaal leveren wij een zeer compleet programma aan bewerkingsmogelijkheden. Hiervoor weten niet alleen klanten, maar ook collega metaalbedrijven ons goed te vinden en dat zegt genoeg. Zeker wanneer de capaciteit in eigen huis niet toereikend is, vinden ze in Matecs een prima partner voor uitbesteding. Zij maken dankbaar gebruik van onze expertise op het gebied van precisie metaalbewerkingen en onze grote bewerkingscapaciteit.
Wij laten ons door al onze opdrachtgevers graag uitdagen door extreme klantwensen als complexiteit, nauwkeurigheid of juist de grootte van een werkstuk. Daarnaast kunnen zij bij ons terecht voor rework en reparatie- en revisiewerk. Voor een volledig overzicht van onze mogelijkheden, kunt u hier onze capaciteitenlijst downloaden.

Maritieme en Baggerindustrie

De toelevering aan de maritieme en met name de baggerindustrie is één van Matecs’ specialisaties. Van oudsher was Timro (zie onze geschiedenis) een belangrijke leverancier voor veel Nederlandse en buitenlandse baggerbedrijven. Nu weet men ons onder de naam Matecs dus al ruim veertig jaar te vinden voor vele producten met een toepassing in de maritieme en baggerindustrie. Aan deze tak van industrie leveren we diverse producten en onderdelen van metaal, advies op het gebied van slijtageproblematiek, maar ook diensten als reparatie en revisie.

Daarnaast ontwikkelt Matecs in samenwerking met een vaste partner diverse producten van rubber en/of polyurethaan of van een combinatie van deze kunststoffen met metaal. Deze producten zijn befaamd om hun innovatieve en extreem slijtvaste karakter, denk daarbij bijvoorbeeld aan sealingringen en nozzles. Producten die stuk voor stuk een langere levensduur, minder onderhoud en minimale downtime garanderen.

Offshore en Mijnbouw

Veel van Matecs’ opdrachtgevers zijn werkzaam binnen de offshore industrie en de mijnbouw. Voor het winnen van gas, olie, zand of andersoortige delfstoffen wordt gewerkt met groot en zwaar materieel dat continu aan sterke slijtage onderhevig is. Matecs voorziet deze branches van diverse metalen producten en onderdelen, maar ook van slijtvaste onderdelen van metaal in combinatie met polyurethaan.

....Meer

Matecs levert op alle fronten maatwerk en is uw partner voor complexe klussen. Hierbij denken we niet graag in hokjes, maar laten we ons voor talloze en zeer uiteenlopende bewerkingen door onze machinefabriek graag uitdagen door een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers. Onze metalen en polyurethane producten en onderdelen kunnen bijna overal hun toepassing vinden. Ook op het gebied van ontwerp of ontwikkeling en product- of procesoptimalisatie zetten we ons voor 100 % in. Onze opdrachtgevers komen onder meer uit de afvalverwerkingsindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de papierindustrie en de petrochemische industrie. De producten die we leveren variëren van metalen machineonderdelen als aandrijfassen of slijtvaste kunststof wielen voor transportbanden, tot grote constructies of installaties aan boord van schepen. Daarnaast leveren we ook onderdelen ten behoeve van toepassingen in de machinebouw en kraanbouw. Matecs is een ervaren en innovatieve partner, die altijd een antwoord heeft op technische vraagstukken over toepassingen of constructies met metaal. Een partner die op het gebied metaal in combinatie met slijtvaste kunststoffen eveneens tal van oplossingen kan bieden.